Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Trump şi premierul Australiei au avut o convorbire telefonică ”nesatisfăcătoare”

2 feb. 2017,, 21:00   Externe
4688 1

Donald Trump, preşedintele SUA, a avut o discuţie telefonică cu Malcom Turnball, premierul Australiei, despre acordul în privinţa reinstalării refugiaţilor, conversaţie catalogată de liderul de la Casa Albă ca fiind ”nesatisfăcătoare”, informează BBC News.

Donald Trump a postat pe Twitter în urma conversaţiei că ”va examina acest acord stupid”.

Acordul a fost adoptat de Administraţia Barack Obama, iar pînă la 1.250 solicitanţi de azil din Australia trebuind să fie reinstalaţi în Statele Unite.

Decizia controversată a Australia a fost de a refuza să accepte aceşti refugiaţi şi de a-i ţine în centre de detenţie în insule precum Nauru şi Papua Noua Guinee.

Turnbull a afirmat că este dezamăgit de detaliile discutate în conversaţia telefonică, pe care a descris-o ca fiind foarte ”clară şi directă”.

Deşi Trump a asigurat faptul că acordul dintre cele două state va continua, acesta ar fi afirmat în timpul conversaţiei că el consideră acest acord ca fiind ”unul extrem de nefavorabil”.

Australia a fost în repetate rînduri criticată de către organizaţiile pentru drepturile omului, în privinţa politicii refugiaţilor şi solicitanţilor de azil.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?