X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ceban va continua să lucreze pe „două fronturi” (VIDEO)

2 feb. 2017,, 12:15   Capitala
3004 0

Ion Ceban continuă să conducă fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) în Consiliul municipal Chișinău (CMC).

Ion Ceban a rămas în fruntea fracțiunilor socialiștilor în CMC pentru a continua lupta cu ”activitatea criminală” a primarului general, Dorin Chirtoacă, și a echipei lui. Totodată, el va continua să facă parte din Aparatul Președintelui Igor Dodon. El a povestit despre planurile sale pe anul 2017 în cadrul primei ședințe a CMC din acest an, care a avut loc astăzi, 2 februarie, relatează NOI.md.

Liderul fracțiunii socialiștilor a declarat că și-a păstrat funcția în Consiliul municipal pentru a spori presiunea asupra Primăriei și conducătorului ei, Dorin Chirtoacă, care, potrivit lui, „acoperă activitatea criminală a subalternilor săi”. O prioritate-cheie în activitatea consilierilor din partea PSRM în 2017 va fi continuarea luptei pentru demiterea lui Chirtoacă, în cadrul căreia se pregătește o cerere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO), cu solicitarea de a recunoaște drept ilegale hotărîrile Curții de Apel Bălți și Curții Supreme de Justiție, care au interzis desfășurarea referendumului pe marginea demiterii primarului general al municipiului Chișinău.

Printre prioritățile importante ale activității fracțiunii conduse de el, Ion Ceban a numit necesitatea adoptării bugetului municipal pe anul curent și nu a admite repetarea situației din anul trecut, cînd principalul document financiar al municipiului a fost adoptat doar la mijlocul anului. Potrivit lui, în discutarea bugetului trebuie să fie implicați toți cetățenii interesați. Doar în acest caz, potrivit șefului fracțiunii PSRM, poate fi asigurată transparența în distribuirea mijloacelor bugetare.

Reamintim că la 26 ianuarie Ion Ceban a anunțat că a părăsit funcția de purtător de cuvînt al președintelui, explicînd că va face parte din Aparatul consilierilor lui Igor Dodon. El și-a explicat decizia prin dorința de a rămîne în fruntea fracțiunii socialiștilor în Consiliul municipal.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?