Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Schița noului penitenciar din Moldova (FOTO)

2 feb. 2017,, 11:39   Capitala
4553 2

Compania olandeză de proiectare responsabilă de construcția la Chișinău a unui nou penitenciar, care va avea o capacitate de peste 1500 de locuri, a prezentat schița instituției, notează NOI.md.

Potrivit arhitectului-șef al companiei olandeze, Martin Van Dort, schița este făcută în baza caracteristicilor penitenciarului din Chișinău.

„A fost prezentată schema de securitate, programul de spații, necesitățile de personal, fiind detaliate și conceptele celulelor, încăperilor funcționale, terenului și zonei externe, instalațiilor mecanice și tehnico-electrice”, a spus viceministrul Justiției Anatolie Munteanu, prezent la eveniment.

Viitorul penitenciar urmează să fie construit în comuna Bubuieci. Anterior, conceptul schiței de proiect a fost pus în discuție în cadrul mai multor ateliere de lucru comune și vizitelor în teren.

Construcția viitorului penitenciar va fi realizată în strictă conformitate cu cele mai bune criterii și reguli internaționale. Penitenciarul urmează să contribuie la realizarea obiectivelor Guvernului în reformarea organizării și managementului Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP). Scopul acestuia este stabilirea unor noi standarde de siguranță, securitate și disciplină, fără a afecta demnitatea deținuților, în conformitate cu Regulamentul CoE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?