Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Armata Moldovei, „copleşită” de o acţiune mondială (VIDEO)

1 feb. 2017,, 17:30   Societate
11200 7

Peste 500 de militari ai Armatei Naţionale au participat la acţiunea mondială „33 Push-up Challenge”.


Militarii moldoveni în termen şi ai unităţilor de pacificare s-au alăturat la acţiunea mondială, prin intermediul căreia şi-au exprimat solidaritatea cu veteranii acţiunilor militare, care au fost afectaţi de sindromul de stres posttraumatic, comunică NOI.md.

Pentru a participa la flashmob, s-au alăturat peste 500 de militari din cele mai mari unităţi ale Armatei Naţionale atît din ţară, cît şi de peste hotarele ei. Astfel, la acţiune au participat militari ai Batalionului 22 al forţelor de pacificare, Batalionului cu Destinaţie Specială, Batalionului de Gardă, discipolii Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, precum şi militari ai forţelor de pacificare KFOR dislocate în Kosovo.

Militarii noștri au îndeplinit cu succes obiectivele flashmobului „22 Push-up Challenge”, a căror esenţă constă în executarea a 22 de push-up-uri de pe sol şi filmarea lor. După aceasta ei au transmis ştafeta colegilor din forţele armate ale SUA, României şi altor ţări antrenate în executarea sarcinilor de menţinere a păcii în Kosovo.

Precizăm că flashmobul “22 Push-up Challenge” a avut loc pentru prima data în SUA la finele anului 2016, după publicarea datelor despre sinucideri printre veterani în anul 2014. S-a dovedit că în medie 22 de veterani ai acţiunilor militare în SUA pleacă zilnic benevol din viaţă, neputînd suporta consecinţele sindromului posttraumatic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?