Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Moldovenii din Italia sînt invitați la discuții

1 feb. 2017,, 15:30   Societate
3183 4

Pe 4 și 5 februarie 2017 diaspora moldovenească din Italia este invitată la Roma să participe la Atelierul de Co-creare pentru elaborarea Planului de Acțiuni pentru anii 2017-2019 privind susţinerea reintegrării cetăţenilor reîntorşi de peste hotare.

În prezent, Biroul Relații cu Diaspora (BRD) cu susținerea UN Women, lucrează la elaborarea acestui plan.

Introducerea dimensiunii de gen în procesul elaborării și implementării documentelor de politici publice, ce vizează migrația și dezvoltarea, va contribui la asigurarea și respectarea angajamentelor privind eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor și protejarea drepturilor acestora, dar și la valorificarea potențialului pozitiv al migrației.

Astfel, BRD consideră necesară și relevantă discutarea unor acțiuni prioritare ce vizează protejarea și promovarea drepturilor femeilor migrante lucrătoare, dar și abilitarea acestora, ca abordare integră a noului Plan de Acțiuni.

Scopul atelierelor este de a asigura un proces inovativ, transparent şi participativ de elaborare a politicilor publice, cu implicarea tuturor actorilor şi beneficiarilor Planului de Acţiuni.

Locația : Hotelului Cicerone, Via Cicerone 55, Vatican City - Prati, 00193 Roma, Italia.

Trainer: Nati Vozian, consultant în inovație socială și co-creare

Participarea poate fi confirmată la adresa de email: nati_vozian@yahoo.com
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?