X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Concursurile pentru suplinirea unor posturi vacante la AȘM au fost anulate

1 feb. 2017,, 11:40   Societate
2317 0

Concursurile anunțate anterior pentru alegerea membrilor corespondenți ai Academiei de Științe a Moldovei (AȘM) au fost anulate, notează NOI.md.

Decizia a fost luată astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Suprem pentru Știință și Dezvoltare Tehnologică al AȘM. Consilierul prezidențial în domeniul educației, Corneliu Popovici, a salutat hotărîrea, specificînd că este una favorabilă comunității științifice din Republica Moldova. Încălcările comise în procedura de organizare a concursurilor la AȘM au fost semnalate anterior și de Președinție.

„Cerem să fie respectată procedura: locurile vacante trebuie să fie scoase la concurs, dar cum poți să înaintezi documentele la un concurs, dacă procedura de anunțare a lui a fost făcută cu încălcarea legislației? Academicienii care au fost la noi au mai multe suspiciuni în privința corectitudinii procedurii de alegere și, fără îndoială, pun sub semnul întrebării faptul că acest concurs ar fi unul obiectiv”, a explicat Popovici.

Ieri șeful statului a lansat inițiativa înființării Consiliului pentru Știință și Educație pe lîngă Președintele Republicii Moldova. Igor Dodon și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situația tensionată atestată la Academia de Științe, în urma conflictelor dintre academicieni și conducerea instituției.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?