X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Orașele Moldovei cu cea mai înaltă criminalitate în 2016

31 ian. 2017,, 17:30   Societate
5860 2

Chișinău și Bălți au devenit orașe cu cel mai înalt nivel al criminalității, potrivit rezultatelor anului 2016.

Totodată, în capitala Moldovei au fost înregistrate puțin peste o treime din numărul total al infracțiunilor comise. Acest fapt l-a comunicat astăzi, 31 ianuarie, șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP) Alexandru Pînzari, prezentînd bilanțul activității instituției în anul 2016, relatează NOI.md.

Circa 13,3 mii de infracțiuni au fost înregistrate de către Inspectoratul General al Poliției în anul trecut. Totodată, numărul total al infracțiunilor comise în Moldova a constituit circa 38 de mii, ceea ce este cu 6,14 la sută mai mult, decît în anul 2015. Potrivit șefului IGP Alexandru Pînzari, creșterea a fost înregistrată, în special, în rîndul crimelor de gravitate medie. Numărul infracțiunilor grave și deosebit de grave, potrivit lui Pînzari, prezintă „o tendință de stabilitate”, fiind la nivelul înregistrat acum cinci ani.

Totodată, Chișinăul este urmat de Bălți în ratingul orașelor criminale ale Moldovei. Șeful poliției nu a dezvăluit datele aferente capitalei de nord a Moldovei, specificînd că organele de drept întreprind toate eforturile necesare pentru menținerea ordinii publice și reducerea nivelului criminalității. El chiar a situat Moldova într-un rînd cu astfel de țări ai Uniunii Europene, precum Irlanda, Belgia și Italia, specificînd similitudinea indicatorilor criminalității înregistrate la noi și acolo. El a atribuit indicatorilor pozitivi nivelul scăzut al crimelor grave și deosebit de grave, care în anul trecut a constituit 3 la sută din totalul infracțiunilor.

Precizăm că Alexandru Pînzari a prezentat în premieră bilanțul activității Inspectoratului General al Poliției în funcția de șef al acestei structuri. El a fost numit în acest post la 30 martie 2016, fiind precedat de Gheorghe Cavcaliuc, care a asigurat interimatul acestei funcții.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?