Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dodon: Nu accept distrugerea sistemului de stat de acreditare și atestare

31 ian. 2017,, 15:50   Politică
4471 6

La inițiativa lui Igor Dodon, urmează a fi creat un nou consiliu pentru știință și educație pe lîngă președintele țării, informează Noi.md.

Propunerea a fost discutată astăzi, la o întrevedere a șefului statului cu un grup de academicieni și oameni de știință. Dodon și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu „situația tensionată” de la Academia de Științe a Moldovei, generată, în opinia lui de „problemele existente la nivelul conducerii”.

La ședință au fost prezenți și reprezentanții Consiliului Național pentru Acreditare și Atestare (CNAA), care au semnalat unele tentative de modificare a statutului instituției. Igor Dodon a declarat că nu va admite asemenea încercări.

„M-am pronunțat pentru excluderea riscurilor privind distrugerea sistemului de stat de acreditare și atestare, creat în ultimii 25 de ani și recunoscut de comunitatea științifică internațională. Consider necesar de menținut statutul actual al CNAA. Ținînd cont de situația creată în sistemul academic și de cercetare, am lansat inițiativa fondării Consiliului pentru Știință și Educație pe lîngă președintele Republicii Moldova”, a declarat Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?