X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Ministerul Educației a anunțat orarul olimpiadelor republicane

31 ian. 2017,, 16:15   Societate
2766 0

Olimpiadele republicane pentru anul de studii 2017 se vor desfășura în perioada 25 februarie – 22 mai și vor fi organizate de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Educației, prima olimpiadă va avea loc în perioada 25-26 februarie la disciplina ecologie, pe 3-6 martie la matematică, pe 6–8 martie la limba și literatura bulgară etc. Sezonul olimpiadelor republicane se va încheia în a doua jumătate a lunii mai cu olimpiada la științe și la economie. De asemenea, Concursul Național de Știință și Inginerie „Mold SEF” va avea loc în perioada 23-25 februarie.

„Spre deosebire de edițiile precedente, anul acesta, olimpiadele, concursurile naționale și internaționale vor fi organizate de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, conform prevederilor Regulamentului de organizare şi funcţionare a structurii şi efectivului-limită a acestei instituții. Agenția va fi responsabilă inclusiv de selectarea și delegarea loturilor olimpice pentru participarea la olimpiadele și concursurile internaționale, precum și de organizarea taberelor de pregătire a elevilor”, se precizează într-un comunicat al ministerului.

Conform datelor Ministerului Educației, anul acesta vor fi organizate 19 olimpiade școlare republicane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?