Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Fostul director al Apă-Canal Chișinău cere 300 mii lei despăgubiri

31 ian. 2017,, 14:45   Societate
3930 3

Aproximativ 300 de mii de lei! Aceasta este suma pretinsă în instanță de fostul director al întreprinderii „Apă-Canal” Chișinău, Constantin Becciev, după ce a fost demis.

Examinarea cererii, însă, a fost întreruptă din cauza lipsei la ședința de judecată a actualului șef al întreprinderii, Veronica Herța, dar și pentru că magistrații au cerut mai multe precizări în dosar.

Potrivit avocatului Oleg Efrim, clientul său ar fi fost concediat ilegal, iar Veronica Herța nu ar fi fost în drept să semneze ordinul respectiv. Totuși, reprezentantul Apă-Canal neagă acuzațiile și susține că cerințele și argumentele apărării lui Constantin Becciev sînt nefondate.

„La acel moment, doamna Herța încă era președinte al Consiliului de Administrare, funcția doamnei de Director Executiv urma să intre în vigoare din momentul cînd a fost semnat contractul individual de muncă. În acest sens, o să venim cu precizări la ședința următoare”, a explicat reprezentantul „Apă-Canal” Chișinău, Valeriu Bogdan, pentru Realitatea TV.

Realitatea.md amintește că, săptămîna trecută, fostul director al întreprinderii Apă-Canal Chișinău, Constantin Becciev, a atacat în instanță decizia prin care a fost destituit din funcție.

În urma unui raport al Curții de Conturi, prezentat în luna august 2016, s-a constatat că la întreprinderea Apă-Canal Chișinău, la conducerea căreia se afla Constantin Becciev, ar exista un conflict de interese. Ulterior, Procuratura Anticorupție s-a autosesizat în privința datelor acestui raport și a dispus ca acest caz să fie investigat de Comisia Națională de Integritate (CNI).

La aproximativ o lună după scandal, Veronica Herța a declarat că Constantin Becciev a solicitat concediu și că acesta va demisiona din inițiativă proprie. Potrivit juristului Apă-Canal Chișinău, Valeriu Bogdan, ordinul de concediu însă a fost semnat de către tehnic al întreprinderii, deși angajator este Consiliul de Administrație al Apă-Canal Chișinău, fapt ce a servit drept motiv ca acest ordin de concediu să fie anulat.

La cîteva zile de la anunțul privind demisia lui Constantin Becciev, Veronica Herța, șefa Direcției finanțe, a fost numită în calitate de director interimar al întreprinderii Apă-Canal Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?