X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Businessmenii din Găgăuzia și regiunea Moscova își vor extinde cooperarea

31 ian. 2017,, 14:00   Business
3068 0

Agenții economici din Găgăuzia și regiunea Moscova își vor impulsiona cooperarea comercial-economică.

Astfel, direcțiile prioritare în domeniul comerțului vor fi: vinificația, cultivarea semințelor de porumb, livrarea fructelor și legume proaspete, producția de fructe uscate, livrarea conservelor din Găgăuzia în regiunea Moscova.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei întrevederi susținute de reprezentanții conducerii Găgăuziei, companiilor și întreprinderilor din autonomie cu membrii delegației regiunii Moscova, în frunte cu viceministrul Agriculturii Igor Jarkov, care a sosit astăzi în Găgăuzia în vederea extinderii cooperării comercial-economice, relatează NOI.md.

În componența delegației a fost inclus unul dintre conducătorii Ministerului Investițiilor și Inovațiilor al regiunii Moscova, precum și reprezentantul uneia dintre rețelele de distribuție cu amănuntul.

Scopul vizitei constă în extinderea cooperării comercial-economice, fapt discutat în cadrul recentei întîlniri susținute la Moscova de către bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, și guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobiov.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al bașcanului Găgăuziei, șeful autonomiei a avut o întîlnire cu membrii delegației la Comrat. Bașcanul a specificat creșterea durabilă a dezvoltării relațiilor interregionale dintre Găgăuzia și regiunea Moscova în anul trecut. Doar în 2016, în Găgăuzia, în cadrul unui program umanitar au fost livrate cîteva cisterne de pompieri, ambulanțe, precum și echipament medical costisitor din Moscova.

Totodată, potrivit bașcanului Irina Vlah, în cadrul întîlnirii cu guvernatorul Andrei Vorobiov s-a adoptat o decizie referitoare la pregătirea către semnare a planului de acțiuni pentru cooperare, în baza căruia ar trebui incluse chestiuni privind cooperarea economică.

În urma întrevederii în format extins membrii delegației și agenții economici din Găgăuzia au stabilit cîteva direcții prioritare în domeniul comerțului – vinificația, cultivarea semințelor de porumb, livrarea fructelor și legumelor proaspete, producție de fructe uscate, livrarea conservelor din Găgăuzia în regiunea Moscova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?