X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Năstase: Platforma „DA” a devenit ținta unui atac concertat

31 ian. 2017,, 12:05   Politică
5325 10

Conducerea Platformei „Demnitate și Adevăr” acuză guvernarea de atacuri mediatice concertate împotriva formațiunii, informează NOI.md.

Liderul Platformei, Andrei Năstase, a precizat astăzi că știrea difuzată recent cu privire la plecarea din partid a circa 20 de lideri locali din Orhei a fost fabricată. Politicianul a subliniat că persoanele care și-au anunțat plecarea nu au făcut în realitate niciodată parte din partid.

„Represaliile și persecuțiile asupra membrilor Platformei «DA» au luat o amploare și mai mare. Constatăm cu mare regret că televiziunea publică Moldova 1, prin răspîndirea acestei știri mincinoase, s-a demascat și a arătat întregului popor că s-a transformat definitiv în unealta docilă mediatică a actualului regim antipopular”, a declarat astăzi Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.

Politicianul a recunoscut că au existat tentative de corupere a membrilor organizației de la Orhei, însă majoritatea activiștilor nu s-au lăsat convinși. „Platforma Demnitate și Adevăr reiterează în mod tranșant mesajul către întreaga societate și opinia publică internațională că, în pofida tuturor atacurilor și linșajului mediatic, șantajului, coruperii, intimidărilor și hărțuirii cu dosare penale fabricate împotriva activiștilor noștri, sugrumării presei independente și aplicării altor ilegalități împotriva oponenților politici, metode caracteristice unui stat autoritar, rămîne pe pozițiile ferme de a lupta pentru eliberarea statului nostru din ghearele regimului cleptocrat”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei a mai subliniat că în prezent se finalizează procesul de desfășurare a conferințelor teritoriale ale formațiunii în 33 de raioane ale țării.

Menționăm că președintele Organizației locale din satul Crihana, raionul Orhei, Leonid Globu, a anunțat recent că 24 de membri de partid au părăsit formațiunea. Aceștia i-au acuzat pe liderii „DA” de faptul că au furat banii donați de oameni pentru susținerea protestatarilor din centrul capitalei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?