X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Opoziția s-a autoexclus din procesul politic – fost deputat

31 ian. 2017,, 11:09   Politică
4169 4

Fosta deputată democrată Stela Jantuan susține că opoziția a pierdut lupta cu puterea imediat cum a acceptat să participe la alegerile prezidențiale, notează NOI.md.

Potrivit fostei deputate, din cauza comportamentului lipsit de discernămînt, forțele de opoziție, în special cele de dreapta, au rămas după alegeri fără o agendă politică clară.

„Opoziția nu este văzută de nimeni. După părerea mea, opoziția s-a autoexclus din acest proces politic. În genere nu prea înțeleg cînd se spune că opoziției de dreapta i-a fost furată agenda, dar ce agendă au avut ei? Nu am văzut niciun partid de opoziție să vină cu un program concret de dezvoltare, tot ce se spune sînt fraze generale. Opoziția, cînd a căzut de acord să participe la aceste alegeri prezidențiale, le-a pierdut. De ce am avut nevoie de aceste alegeri prezidențiale? Pentru a sustrage atenția opiniei publice. Rezultă că opoziția cu mîinile sale l-a ales pe Dodon președinte”, a explicat Stela Jantuan în cadrul emisiunii „Politica”.

Fosta deputată PD mai consideră că cea mai mare greșeală comisă de opoziție a fost să facă jocul guvernării și să-și abandoneze propria agendă politică. Potrivit ei, rezultatul înregistrat de PAS și Platforma „DA” la alegerile prezidențiale a rămas nevalorificat.

„Opoziția deja nu poate face nimic. Puterea treptat i-a sufocat și ei au pierdut deja inițiativa. 48% au votat pentru așa-numita opoziție de dreapta. Ce s-a întîmplat cu acești lideri după alegeri? Ce trebuiau să se gîndească acele 48 la sută dintre alegători, care au votat pentru Maia Sandu. S-au terminat alegerile, unde e acum Maia Sandu să spună ce are de gînd să facă? Da, putem spune că rezultatul la alegeri a fost unul foarte bun, dar cu ce s-a terminat această mobilizare?”, a remarcat Stela Jantuan.

Amintim că în urma scrutinului prezidențial din 13 noiembrie, Igor Dodon a obținut 52 la sută din voturi, iar Maia Sandu – circa 48 la sută.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?