X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Obama, anunț de ultima oră, după protestele din SUA

31 ian. 2017,, 11:10   Externe
3088 1

Fostul președinte american Barack Obama a rupt tăcerea luni, prin vocea unui purtător de cuvînt, la zece zile după plecarea de la putere, pentru a-i încuraja pe americani să manifesteze în apărarea democrației, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Fără a-l menționa vreun moment pe Donald Trump, purtătorul de cuvînt al fostului președinte, Kevin Lewis, a indicat că Barack Obama salută "nivelul de mobilizare" din țară, în timp ce mai multe manifestații contestă politica președintelui republican, în special ordinul lui executiv privind închiderea frontierelor, timp de cîteva luni, pentru refugiați și cetățenii din șapte țări musulmane.

"Faptul că cetățenii își exercită dreptul lor constituțional de întrunire, de mobilizare și de a se face ascultați de aleșii lor corespunde exact cu ceea ce noi vrem să vedem atunci cînd valorile americane sînt în joc", a declarat purtătorul de cuvînt.

"În ceea ce privește comparațiile cu deciziile de politică externă ale președintelui Obama, așa cum am auzit mai înainte, președintele (Obama) este în dezacord fundamental cu noțiunea de discriminare a persoanelor din cauza credinței sau religiei lor", a adăugat acest purtător de cuvînt.

Barack Obama a indicat la terminarea mandatului că se va implica în dezbaterea politică doar dacă anumite linii roșii ar fi trecute.

Criteriile sale, anunțate la ultima conferință de presă, din 18 ianuarie, includeau în special: "discriminarea sistematică, barierele de vot, tentativele ce vizează aducerea la tăcere a vocilor discordante sau a presei, ori ideea de a expulza copiii care au crescut aici și care sînt, din toate privințele, copii americani".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?