Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Politolog: Șevciuk ar putea încerca să ajungă în parlament

30 ian. 2017,, 17:45   Politică
14238 5

Fostul preşedintele al Transnistriei Evgheni Şevciuk ar putea încerca să devină deputat în Sovietul Suprem (SS) la alegerile repetate, programate pentru 2 decembrie, consideră politologul şi deputatul Andrei Safonov.

El şi-a exprimat opinia că fostul premier Tatiana Turanskaia "a renunţat la mandatul de deputat la comanda fostului său şef, Evgheni Şevciuk, care ar putea încerca să ajungă în SS prin circumscripţia ei sau să-l pună acolo pe cineva dintre susţinătorii lui". El consideră că deputat ar putea încerca să ajungă şi soţia lui Şevciuk, fostul ministru de externe Nina Ştanski.

"Ei au nevoie urgentă de imunitate, pentru a nu fi traşi la răspundere pentru prăbuşirea politicii interne şi externe a Transnistriei din ultimii cinci ani", susţine Safonov.

În opinia lui, "forţele care au pierdut lupta pentru fotoliul de preşedinte al Transnistriei vor miza nu pe ei, ci pe liderul Partidului Comunist Transnistrean, Oleg Horjan, care este controlat de Şevciuk".

"Nu în zadar Horjan s-a întîlnit şi a avut negocieri cu prietenul lui Şevciuk, oligarhul Talgat Baitaziev, şi cu alţi apropiaţi de-ai lui Şevciuk", a spus politicianul.

Întrebat unde se află acum Şevciuk, Safonov a menţionat că uneori mai vine în Transnistria, însă pentru puţin timp.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?