X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cînd se va întîlni Putin și Trump

30 ian. 2017,, 15:00   Externe
2105 0

Kremlinul a indicat luni că este prea devreme pentru a discuta despre orice posibile acorduri cu Statele Unite ale Americii (SUA) în legătură cu sancțiunile impuse Rusiei, dar că s-ar putea ca șeful statului rus, Vladimir Putin, să se întîlnească cu președintele american, Donald Trump, înainte de summitul G20 ce va avea loc pe 7-8 iulie la Hamburg, în Germania, relatează agenția Reuters.

Putin și Trump au avut o convorbire telefonică sîmbătă și purtătorul de cuvînt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat luni presei că dialogul dintre cei doi lideri a fost unul bun, dar că ''este greu de vorbit despre orice fel de acorduri (în legătură cu sancțiunile)''.

''Pentru a începe, trebuie să stabilim data și ora unei întîlniri între cei doi președinți. La aceasta lucrează acum consilieri'', a afirmat Peskov, adăugînd că o reuniune ar putea avea loc înainte de summitul G20 de la Hamburg.

Potrivit lui Peskov, Putin și Trump nu au discutat despre sancțiuni în cadrul convorbirii lor de sîmbătă, care a fost primul lor dialog de la învestirea în funcție a lui Trump. Dar ''noi am constatat o disponibilitate de a soluționa problemele dificile prin dialog, la care președintele Putin a făcut apel de mult timp și la care, din păcate, nu a primit nici un răspuns în ultimii ani'', a mai spus Peskov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?