X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cele mai pustii destinații turistice din lume

31 ian. 2017,, 01:00   Externe
4605 1

În lista celor mai pustii destinații turistice din lume care în curînd vor atrage un număr mare de călători au fost incluse cinci orașe.

Ratingul bazat pe cercetările efectuate de Compania „Mastercard” a fost elaborat de portalul de turism 34travel.

Astfel, experții site-ului au inclus pe lista locurilor nesolicitate capitala Republicii Tadjikistan, Dușambe. Se menționează că aceasta merită să fie vizitată datorită peisajelor muntoase și arhitecturii vechi. Cu toate acestea, potrivit experților, fluxul de turiști în această țară din Asia Centrală este în continuă creștere. Aeroportul Dușambe în mod regulat comunică despre deschiderea noilor curse – doar în 2015 fluxul de turiști din țară s-a dublat (în comparație cu 2014).

De asemenea, în rating a fost inclusă și capitala Bulgariei, Sofia, care s-a poziționat în 2016 pe locul nouă în clasamentul destinațiilor turistice din Europa cu un ritm de dezvoltare sporit, potrivit versiunii Mastercard. Experții recomandă turiștilor să viziteze acest oraș pentru a se familiariza cu valorile arhitecturale și religioase.

Bucureștiul, potrivit cercetătorilor, este subevaluat de turiști din cauza faptului că aceștia în mod tradițional acordă atenție numai vacanței pe plajă în România, uitînd de frumusețea capitalei țării.


Casablanca rămîne în umbră din cauza popularității Marrakech-ului, care este considerat cel mai popular oraș din Maroc în rîndul turiștilor. Aici, turiștilor li se oferă să viziteze cea mai mare moschee, palat regal și cartier comercial.

Ultimul pe listă a fost inclus orașul american Boston. Anul trecut, numărul de turiști în oraș a crescut cu șapte la sută. Potrivit redacției portalului, orașul merită să fie vizitat pentru Muzeul de Știință, un mare acvariu oceanic, o plimbare prin port și atracțiile istorice.

La sfîrșitul lunii ianuarie s-a comunicat că cel mai vizitat oraș din lume de turiști străini a fost Hong Kongul, acesta fiind urmat de Bangkok și Londra.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?