Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Președintele a exprimat condoleanțe familiei lui Ion Ungureanu

30 ian. 2017,, 12:31   Politică
3277 0

Președintele Igor Dodon a semnat un necrolog în memoria actorului Ion Ungureanu, notează NOI.md.

„Trecerea în eternitate a marelui actor și regizor lasă un gol imens în sufletele celor care l-au îndrăgit”, se arată în necrolog.

Pentru meritele sale de excepție, Ion Ungureanu a primit titlurile de maestru emerit în arte al Federației Ruse (1981); artist al poporului din R.S.S. Moldovenească (1989). Este cavaler al Ordinului Republicii (2009), laureat al Premiului Național (1990) și al Premiului „Intervidenie”, pentru filmul televizat „Lika” (Plovdiv, Bulgaria, 1981).

Pentru contribuția substanțială adusă la dezvoltarea artei teatrale, în calitate de actor și regizor, pentru promovarea culturii naționale peste hotare, i-a fost acordat titlul de doctor honoris causa al Academiei de Științe a Moldovei.

„Exprimăm sincere condoleanțe familiei, rudelor, prietenilor, artiștilor-colegi şi tuturor celor care l-au cunoscut și l-au prețuit. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, se mai menționează în necrolog.

Menționăm că la 28 ianuarie s-a stins din viață Ion Ungureanu, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, fost ministru al culturii și cultelor, eminent om de cultură și artă. Premierul Pavel Filip i-a cerut preşedintelui să decreteze pentru 31 ianuarie zi de doliu naţional, în legătură cu moartea maestrului. Igor Dodon nu s-a expus deocamdată pe marginea acestei solicitări.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?