X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Anunț important al SFS pentru companiile cu peste 5 angajați

30 ian. 2017,, 10:30   Economie
3590 1

Începînd cu acest an, agenții economici care au în subordine mai mult de cinci angajați trebuie să prezinte dările de seamă fiscale obligatoriu în formă electronică.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Fiscal de Stat (SFS), citat de NOI.md, agenții economici sînt îndemnați să se conecteze la servicii fiscale electronice pentru a beneficia de ele pe perioada fiscală a anului 2017.

Procesul de conectare a acestei categorii de contribuabili a demarat pe 1 ianuarie 2017, iar această obligație se referă și la cei care desfășoară activitate profesională în domeniul justiției.

Drept consecință a modificării art. 187 din Codul fiscal al RM, contribuabilii care au în gestiune peste 5 angajați vor prezenta darea de seamă fiscală cu utilizare obligatorie a metodelor automatizate de raportare electronică.

Prin această acțiune contribuabilii vizați vor beneficia de o colaborare mai rapidă și eficientă cu organul fiscal. Aceștia nu vor mai avea necesitatea să se deplaseze la oficiile teritoriale ale SFS, economisind timp. Totodată, contribuabilii conectați la serviciile electronice fiscale vor fi informați rapid și cu regularitate despre ultimele evenimente și informații ce țin de administrarea fiscală.

În trei săptămîni ale anului curent, dintre cei 3862 de agenți economici s-au conectat la servicii electronice fiscale doar 700 de persoane juridice.

În acest context, SFS îndeamnă agenții economici care au în gestiune mai mult de 5 angajați, precum și persoanele care desfășoară activitate profesională în domeniul justiției, ca pentru a evita suprasolicitarea procesului de conectare la serviciile fiscale electronice, să se aboneze la ele cît mai rapid.

Responsabilă de conectare este Î.S. ”Fiscservinform”, iar pentru a beneficia de servicii fiscale electronice, trebuie ca agenții economici să dețină o semnătură electronică (emisă de orice operator acreditat în domeniul eliberării semnăturilor electronice din Republica Moldova – Î.S. „Fiscservinform”, Î.S. „Centrul de telecomunicații speciale”, Orange S.A. sau Moldcell S.A.), să obțină accesul la modalitatea de raportare electronică prin încheierea unui acord de conectare la serviciile fiscale electronice cu Î.S. „Fiscservinform”.

SFS atrage atenția asupra faptului că dările de seamă pe hîrtie nu vor mai fi acceptate. Neprezentarea în termen a acestora va fi urmată de amendă de pîna la 1000 de lei. În caz de neachitare în termeni vor fi administrate penalități.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?