X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

La Moscova a fost discutată situația reglementării transnistrene

27 ian. 2017,, 13:45   Politică
4208 0

Viceministrul rus de externe, Grigori Karasin, şi preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, au discutat ieri la Moscova situaţia legată de procesul de reglementare transnistreană, inclusiv în cadrul negocierilor în formatul "5+2".

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, la întrevedere au participat reprezentantul politic la negocieri al Tiraspolului, Vitali Ignatiev, şi ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului rus de Externe, Serghei Gubarev.

De asemenea, în cadrul întrevederii au fost discutate subiecte ce ţin de problemele de cooperare ruso-transnistrene.

Vadim Krasnoselski a menţionat "oportunitatea reglementării problemelor social-umanitare urgente în relaţiile cu Republica Moldova, inclusiv importul de bunuri în Transnistria prin intermediul căii ferate".

Liderul transnistrean şi-a exprimat speranţa că "participarea tradiţională şi activă a părţii ruse în procesul de negocieri şi pe viitor va contribui la o activitate pragmatică la toate nivelurile de dialog".

Vadim Krasnoselski a subliniat "interesul sporit pentru consolidarea şi intensificarea interacţiunii directe între ministerele RMN şi Federaţiei Ruse, precum şi găsirea unor noi mecanisme de cooperare în plan comercial-economic şi social-umanitare".

Potrivit lui, Transnistria a pregătit un şir de iniţiative "planificate pentru realizare în cadrul aniversării a 25-a a începerii operaţiunii de menţinere a păcii de pe Nistru".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?