Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon se declară deschis spre cooperare cu Consiliul Europei

27 ian. 2017,, 13:14   Politică
7387 4

Preşedintele Igor Dodon este disponibil pentru discuţii şi deschis pentru un dialog eficient cu reprezentanţii Consiliului Europei în Moldova.

Dodon a făcut aceste declaraţii în cadrul unei întrevederi cu șeful Oficiului CE la Chişinău, Jose Luis Herrero.

Surse din cadrul Preşedinţiei au relatat că preşedintele a menţionat că Moldova are o anumită experienţă de comunicare cu Consiliul Europei şi sînt multe "subiecte sensibile de discutat".

Jose Luis Herrero l-a informat pe preşedinte despre activitatea reprezentanţei CE, menţionînd că Consiliul Europei este disponibil în continuare să coopereze cu autorităţile RM.

Igor Dodon a apreciat relaţiile existente dintre Moldova şi Consiliul Europei, mulţumind pentru asistenţa multiplă a structurilor CE în promovarea reformelor în Moldova.

Şeful statului a subliniat importanţa pe care o acordă poziţiei CE în realizarea unor obiective majore, cum ar fi implementarea reformei Procuraturii Generale. "Implementarea acestei reforme este contrară aşteptărilor cetăţenilor şi a partenerilor de dezvoltare. Drept exemplu serveşte numirea în funcţie a noului procuror general, decizie care a fost contestată în instanţă", a menţionat preşedintele.

De asemenea, în cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte ce ţin de legislaţia cu privire la legalizarea capitalului, legislaţia ce reglementează statutul Autonomiei Găgăuze şi problema transnistreană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?