X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Copiii și tinerii sînt cei mai expuși publicității produselor din tutun (VIDEO)

27 ian. 2017,, 13:15   Societate
2239 0

În Republica Moldova copiii și tinerii sînt cei mai expuși publicității produselor din tutun.

Potrivit unor date statistice, unitățile de comerț cu amănuntul unde se vînd produse din tutun sînt amplasate foarte des în apropierea sau chiar în curtea instituțiilor de învățămînt, informează NOI.md.

Prin intermediul unui studiu efectuat la nivel global, în care au fost vizate și 93 de instituții de învățămînt primar și gimnazial din Moldova, s-a stabilit că în raza de 250 de metri erau amplasate 533 de unități de comerț unde se vindeau produse din tutun. Din totalul acestor magazine, 105 erau amplasate direct pe teritoriul școlii sau în imediata lor apropiere.

La fel, dintre cele 533 de magazine, în 60% se comercializau produse din tutun, iar în 65% nu existau panouri informative despre daunele fumatului, vînzarea interzisă a țigărilor către minori și amenda preconizată pentru aceste încălcări. Totodată, 66% din totalul magazinelor se aflau direct în vizorul elevilor. În mare parte produsele din tutun erau amplasate în zona casei de marcat sau alături de dulciuri și băuturi carbogazoase.

Majoritatea unităților de comercializare foloseau iluminatul pentru a pune în evidență produsele din tutun.

În Republica Moldova studiul s-a desfășurat în perioada 13-16 iulie a anului 2016 și a vizat municipiul Bălți și Chișinău.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?