Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Deputații renunță la Legea cu privire la avocatură?

27 ian. 2017,, 11:39   Politică
3377 1

Coaliția de guvernare „se detașează” de proiectul de lege cu privire la avocatură. La această concluzie s-a ajuns aseară după ce subiectul a fost discutat la ședința majorității parlamentare.

Deschide.MD a scris ieri cu referire la surse din cadrul coaliției că „cel mai probabil că acest proiect va fi retras sau va aduna praf pe raft”. Avînd în vedere reacțiile apărute în ultima perioadă am fost curioși să aflăm dacă subiectul s-a discutat la ședința de aseara.

”Da, l-am discutat și ținînd cont de faptul că nu este un proiect prioritar pentru Parlament și Guvern, ne vom detașa de el pentru a nu incita spiritele în societate. Totuși, îmi pare rău că mulți dintre cei care s-au expus nu au intrat în esența lui și nu au văzut că 80% din proiect erau de fapt privilegii pentru avocați. Reacțiile din ultimele zile au fost foarte politizate... ”, ne-a declarat Sergiu Sîrbu.

Amintim că proiectul propus de către un grup de deputați prevede că actuali și foști deputați, juriști de meserie, și-ar putea obține licența de avocat fără a susține examene de calificare, o procedură obligatorie pentru orice jurist. Deputatul democrat Sergiu Sîrbu, care nu este printre autori, dar este jurist, afirmă că astfel parlamentarii, juriști de meserie, vor putea apăra, absolut gratuit, drepturile celor care i-au delegat în Parlament. Mai mult, potrivit lui, proiectul prevede o lărgire considerabilă a compatibilităților funcției de avocat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?