X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Companiile din RM vor putea exporta produse agricole prin Costești-Stînca

27 ian. 2017,, 11:00   Economie
3498 6

Companiile din Moldova vor putea exporta produse agricole în România prin punctul de trecere Costești-Stînca după ce în cadrul lui va fi instalat un post de control sanitar veterinar și fitosanitar, relatează NOI.md.

Acest lucru a fost comunicat în cadrul unei vizite a prim-ministrului Pavel Filip la punctul de trecere Costești-Stînca efectuate în timpul unei deplasări de lucru în raionul Rîșcani. Șeful Cabinetului de miniștri a vizitat Costești-Stînca pentru a discuta la fața locului problemele cu care se confruntă acest punct de trecere a frontierei de stat, precum și necesitățile personalului angajat.

Principala problemă abordată a vizat lipsa unui post de control sanitar veterinar și fitosanitar, care ar permite antreprenorilor să-și exporte producția în România. Premierul a solicitat autorităților să analizeze necesitățile existente în acest sens și să întreprindă măsurile necesare pentru a facilita exporturile.

Directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a spus că un inspector fitosanitar a fost deja delegat să efectueze verificările necesare a importurilor prin punctul de trecere a frontierei de stat Costești-Stînca.

Directorul ANSA a mai menționat că, în vederea facilitării fluxului de mărfuri, deja s-a inițiat modificarea procedurilor fitosanitare și sanitar-veterinare necesare pentru efectuarea exporturilor, iar acestea urmează să fie efectuate în afara posturilor vamale, astfel fiind exclusă necesitatea efectuării controlului la frontieră. Modificările urmează, în scurt timp, să fie prezentate Guvernului pentru aprobare.

Premierul a abordat și problema achitării vinietei la posturile vamale și măsurile luate de autorități pentru a moderniza infrastructura acestora, pentru a evita cozile și a oferi cetățenilor servicii de calitate, în timp redus.

La rîndul său, șeful Poliției de Frontieră a arătat că prin acest punct de trecere a frontierei este un trafic redus de mașini și au fost lansate o serie de măsuri de promovare a acestuia ca o alternativă pentru punctele aglomerate din regiune.

Menționăm că pe durata vizitei prim-ministrului la postul vamal circulația automobilelor a avut loc în regim normal, fără perturbări.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?