La Cahul va fi deschis un incubator de afaceri

La Cahul va fi deschis un incubator de afaceri

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) va deschide în mai la Cahul un incubator de afaceri.

Incubatorul va fi a zecea instituție de acest gen după incubatoarele deschise în ultimii 8 ani în raioanele Soroca, Ştefan-Vodă, Leova, Rezina, Sângerei, Dubăsari, Ceadîr-Lunga, Cimișlia şi Nisporeni, relatează NOI.md.

Incubatorul de afaceri de la Cahul le va oferi doritorilor de a-și deschide o afacere spațiu la prețuri rezonabile, instruire și suport antreprenorial pe parcursul a 3 ani.

Potrivit directorului general al ODIMM, Iulia Iabanji, incubatorul de afaceri le va oferi tinerilor antreprenori mai multe avantaje și va elimina o parte dintre barierele cu care se confruntă de obicei la etapa de inițiere a afacerii. Iulia Iabanji a specificat că incubatoarele reprezintă deja o istorie de succes pentru sectorul IMM. „Ele și-au demonstrat vitalitatea și oportunitatea pe parcursul celor 8 ani. Primul incubator de afaceri a fost deschis la Soroca, în decembrie 2009”, a reamintit Iulia Iabanji.

Ea a menționat că pe lîngă suportul logistic necesar demarării activității, incubatorul de afaceri oferă antreprenorilor un preţ redus la spaţiile de producere, oficii, precum și asigură un mediu prielnic dezvoltării, prin furnizarea de informaţie şi consultanţă antreprenorială, a transferului de bune practici, prin acordarea de sprijin în dezvoltarea de parteneriate.

Directorul general al ODIMM a specificat că deschiderea incubatoarelor de afaceri reprezintă una dintre prioritățile Guvernului RM de creare a infrastructurii de suport antreprenorial pentru satisfacerea necesităţilor mediului de afaceri, în special din zonele rurale. Incubatorul de Afaceri de la Cahul va fi deschis în colaborare cu autorităţile publice locale, în baza Matricei de politici pentru Programul de suport sectorial ,,Stimularea economică în zonele rurale”, finanţat de Uniunea Europeană. În anul 2017 se preconizează deschiderea a încă unui incubator de afaceri la Călărași.

În cele 9 incubatoare de afaceri existente în Moldova activează 289 de rezidenți, inclusiv 103 întreprinderi noi, care au creat 408 locuri de muncă. 
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu6 comentari

РМ 29 ian. 11:37

региональные отделения ТПП РМ чем будут заниматься - конкуренцию составлять бизнес-инкубаторским?

? 28 ian. 17:33
Spam
Realist 27 ian. 17:39

Iata in asa mod se vor ceea locuri de munca!

Ion 27 ian. 17:21

Locurile de munca le creaza afacerile, au trecut demult timpurile cand statul se preocupa de asta. De aceea si e nevoie de a stimula mediul afacerilor pentru a crea locuri de munca si totodata de a ridica economia tarii. ODIMM cu ajutorul guvernului ofera un sprijin in ce tine crearea noiilor afaceri, e nevoie doar de dorinta si curaj pentru a intra in acest domeniu.

Aliona M. 27 ian. 16:10

Sectorul afacerilor in RM inca este slab dezvoltat. Practic in zona centrala sunt aglomerate majoritatea afacerilor active. De aceea statul trebuie, si vedem ca se depun eforturi in directia dezvoltarii businessul si in nordul, si in sudul tarii.

Subiectul 90 27 ian. 16:00

Mult imi place ca nu se pune in ultima perioada accent doar pe capitala. Se investeste mai mult in provincie, daca pina acum era preferabila zona nord, iar in Sud nu prea se bagau bani, Filip pune accent pe zona sud, mult mai slab dezvoltata, este important acest proces pentru crearea unui echilibru.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load