X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Moldova ar putea primi peste 15 milioane de euro

27 ian. 2017,, 09:35   Societate
2645 2

Republica Moldova ar putea primi peste 15 milioane de euro de la Fondul Global, pentru controlul și profilaxia tuberculozei sau infecției HIV/SIDA, notează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Sănătății, în timpul cel mai apropiat, țara noastră va depune o cerere către Fondul Global pentru a obține un nou grant în acest sens. Această decizie a fost luată joi de către membrii Consiliului Național de Coordonare a TB și HIV/SIDA. Dacă aplicația înaintată de țara noastră va fi acceptată, atunci 15,8 milioane de euro vor fi acordați pentru continuarea programelor naționale în acest sens, pe o perioada de trei ani.

Anterior, cu ajutorul granturilor oferite de Fondul Global au fost întreprinse acțiuni ce au contribuit la reducerea poverii tuberculozei și infecției HIV în Republica Moldova.

Valoarea celor patru granturi oferite de Fondul Global pentru UCIMP și Centrul PAS constituie circa 25 de milioane de euro.

Pentru a beneficia de următorul grant, Consiliul Național de Coordonare a TB și HIV/SIDA trebuie să depună cererea pînă la 20 martie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?