Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Deputații din fracțiunea PSRM au plecat la Moscova

26 ian. 2017,, 12:37   Politică
4843 7

Astăzi deputații din fracțiunea PSRM din Parlamentul RM participă la cea de-a V-a ediție a Întîlnirilor Parlamentare de Crăciun din Duma de Stat a FR la Moscova.

Întîlnirile Parlamentare de Crăciun din Duma de Stat au fost inaugurate de Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei și Întregii Rusii, Kirill, spicherul Camerei de Jos a Parlamentului, Veaceslav Volodin, liderii fracțiunilor, reprezentantul Consiliului Federației.

La Întîlniri participă deputații Dumei de Stat, membrii Consiliului Federației, reprezentanții Guvernului Rusiei, șefii regiunilor, precum și membrii Sfîntului Sinod și al Consiliului Bisericesc Suprem, conducătorii mitropoliilor și eparhiilor Bisericii Ortodoxe Ruse, reprezentanții organizațiilor obștești și corpului diplomatic.

În cadrul Forumului vor avea loc trei mese rotunde: „Religia. Societatea. Statul”, „Educația spirituală și morală în sistemul de învățămînt: situație, probleme, perspective” și „Compatrioții în străinătate: trecutul și prezentul”.

„Voi da citirii mesajul președintelui Republicii Moldova. În comun cu deputații PSRM vom participa la lucrările mesei rotunde”, a scris purtătorul de cuvînt al președintelui, Ion Ceban, pe rețelele de socializare.

Unul dintre subiectele abordate în cadrul Întîlnirilor de Crăciun va fi ce de-a 100-a aniversare a Revoluției din Octombrie. Vor mai fi discutate chestiuni privind contracararea extremismului, protecția valorilor tradiționale, moștenirea culturală”, a spus participantul la Întîlniri, deputatul în Parlamentul RM și secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Întîlnirile Parlamentare de Crăciun se desfășoară în cadrul Lecturilor Internaționale Educative de Crăciun ale Camerei de Sus și celei de Jos ale Parlamentului. Primele Întîlniri de Crăciun au avut loc în ianuarie 2013, în cadrul ediției a XXI-a a Lecturilor Internaționale Educative de Crăciun „Valorile tradiționale și lumea contemporană”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?