X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Un nou mod de combatere a crimei organizate

26 ian. 2017,, 13:15   Societate
3611 2

În cadrul Ministerului Afacerilor Interne va fi creat un consiliu operaţional privind coordonarea activităţilor de prevenire şi combatere a criminalităţii organizate.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei (IGP), decizia a fost luată ieri, în cadrul şedinţei Consiliului naţional de coordonare a activităţilor de prevenire şi combatere a criminalităţii organizate, prezidate de prim-ministrul Pavel Filip.

Prezentînd rezultatele realizării prevederilor Strategiei naţionale de prevenire şi combatere a crimei organizate pe anii 2011-2016, şeful IGP, Alexandru Pînzari, a spus că au fost anihilate 177 de grupări criminale.

"În epoca tehnologiei informaţiei, crima organizată capătă un nou specific, axîndu-se în mod special pe infracţiunile economice, care cauzează prejudicii esenţiale bugetului, precum şi cetăţenilor. Un risc serios comportă şi securitatea cibernetică. Atacurile cibernetice pot afecta sistemele de securitate ale statului, de aceea se impun acţiuni complexe de prevenire a acestora", a spus el.

În cadrul şedinţei s-a menţionat că pe parcursul ultimilor ani au fost stabilite relaţii de parteneriat, inclusiv de ordin transnaţional, cu 29 de ţări. Preluînd practica EUROPOL şi anume implementarea indicatorilor de evaluare a criminalităţii organizate, s-a reuşit obţinerea informaţiilor veridice şi actuale despre numărul grupărilor criminale documentate şi anihilate pe parcursul anului 2016, date despre naţionalitatea membrilor grupărilor criminale, factorii criminali pentru fiecare gen de infracţiune din categoria criminalităţii organizate, aria geografică de activitate şi gradele sporite de ameninţare pe care le comportă fiecare grupare criminală.

Participanţii la şedinţă au decis extinderea termenului de realizare a Strategiei naţionale de prevenire şi combatere a crimei organizate pentru încă trei ani, pînă în anul 2019.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?