X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Germania introduce o taxă pe autostrăzi pentru străini

26 ian. 2017,, 12:10   Externe
3318 0

Germania va introduce o taxă pe autostrăzi pentru străini.

Guvernul german a aprobat planurile în acest sens, după ce a soluţionat o dispută cu Comisia Europeană care s-a arătat îngrijorată că noua taxă este discriminatorie pentru şoferii străini, relatează Reuters.

Germania va introduce o taxă pe autostrăzi pentru autoturismele înmatriculate în străinătate. Nivelul taxei va varia în funcţie de criteriile de mediu. Prin urmare, autoturismele care poluează mai puţin vor plăti o taxă mai mică. Nivelul maxim al taxei pentru un vehicul înmatriculat în străinătate va fi de 130 de euro pe an.

Vehiculele înregistrate în Germania vor plăti şi ele această taxă care va putea fi însă dedusă din taxa anuală pe autovehicul, astfel că şoferii străini vor fi, efectiv, singurii care vor plăti noua taxă.

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a subliniat că noul sistem reprezintă o modificare majoră deoarece transferă povara pentru finanţarea drumurilor pe utilizatori. „Pentru şoferii germani nu vor fi costuri suplimentare. De asemenea, cei care au un vehicul prietenos cu mediul vor plăti mai puţin”, a spus Dobrindt.

Noua taxă va intra în vigoare după alegerile parlamentare care vor avea loc în luna septembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?