X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cel mai bun bucătar din lume

27 ian. 2017,, 01:00   Externe
3002 0

Statele Unite au cîștigat miercuri seara, la Lyon, trofeul Bocuse d'Or, în fața Norvegiei și a Islandei, în cadrul celei de-a 30-a ediții a acestui veritabil campionat mondial culinar, relatează AFP.

Locțiitor de chef la restaurantul Per Se din New York cu trei stele în ghidul gastronomic Michelin, Mathew Peters, de 33 de ani, a cîștigat prestigiosul trofeu, precum și un cec de 20.000 de euro, în fața norvegianului Christopher Davidsen și a islandezului Viktor Andrésson, în ultima zi a salonului internațional de gastronomie (SIRHA), organizat odată la doi ani.

Cei 24 de membri ai juriului, prezidat de celebrul chef francez Joel Robuchon, au fost cuceriți de modul în care a gătit și prezentat specialitatea "pui de Bresse cu raci", precum și de platoul său cu legume.



Este pentru a doua oară când SUA cîștigă acest concurs de la crearea sa în 1987 de către cel supranumit "papă al gastronomiei", Paul Bocuse.

Ca și la ediția din 2015, trofeul a fost decernat de fiul său Jerome, președinte al SIRHA.

Nu mai puțin 24 de candidați internaționali s-au înfruntat timp de peste cinci ore, marți și miercuri, pentru a realiza specialitatea "pui de Bresse cu crustacee", pe baza celebrei rețete "Pui cu raci" a lui "Monsieur Paul", și a concepe "un platou 100% vegetal", o premieră pentru competiție, în care peștele nu a făcut parte în acest an din meniu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?