Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Care sînt cele mai solicitate funcții din Moldova

26 ian. 2017,, 11:15   Societate
7700 0

Cusătoresele, medicii și asistenții medicali sînt la mare căutare.

În total, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă are pentru șomeri aproape opt mii de joburi.

Cele mai multe posturi vacante sînt în Chişinău. Aici, au fost înregistrate aproape 3500 de locuri de muncă, în Bălţi - aproape 600, iar în Floreşti - peste 400. Cele mai puţine locuri de muncă sînt în raioanele Criuleni, Drochia, Edineț şi Dubăsari.

Barometrul profesiilor arată că din cele aproape 8.000 de posturi vacante, 22 la sută le sînt oferite persoanelor cu studii superioare şi medii de specialitate. Cele mai multe, peste 2.200, le revin lucrătorilor din industria textilă și confecții.

La mare căutare sînt mai ales cusătoresele.

Alte peste 500 de locuri de muncă sînt disponibile în domeniul sănătăţii. Instituțiile medicale au nevoie de aproape 280 de asistenţii medicali și aproape 150 de medici specialiști. Locuri libere sînt și pentru farmacişti, medici de familie și moașe.

De angajați au nevoie și întreprinderile industriale. Printre acestea se numără fabricile de producere a cablajelor. Un loc de muncă aici își pot găsi controlorii de calitate, dar și cizmarii.

Și muncitorii necalificaţi sînt destul de solicitați. Mai exact, sînt oferite joburi muncitorilor auxiliari, agricultorilor, silvicultorilor și măturătorilor.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa site-ul angajat.md
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?