Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Victimele represiunilor politice vor beneficia de compensații

25 ian. 2017,, 16:01   Societate
2820 0

În ședința de astăzi, Guvernul a decis să aloce 2,45 de milioane de lei pentru achitarea compensațiilor persoanelor care au fost supuse represiunilor politice, informează Noi.md.

În total de aceste compensații vor beneficia 16 persoane din 10 localități. Aproximativ 251 de mii de lei din această sumă vor fi transferaţi pentru plata primei tranșe persoanelor din raioanele Anenii Noi, Edineț și Criuleni, cărora le-a fost stabilită compensația respectivă anul trecut. Totodată, cea mai mare parte a sumei, 1,93 milioane de lei, reprezintă tranșa unică achitată persoanelor care au împlinit vîrsta de 75 de ani din șase localități. Alte 300 de mii de lei vor fi direcţionaţi către plata titlurilor executorii în raionul Cahul și municipiul Chișinău.

Anual, Guvernul achită compensații care acoperă valoarea averii confiscate, naționalizate sau scoase în orice mod din posesia victimelor reabilitate ale represiunilor politice. Potrivit cadrului legal, plata compensațiilor poate fi efectuată într-o perioadă de pînă la trei ani, dacă valoarea bunurilor deposedate este mai mică de 200 mii de lei, și într-o perioadă de pînă la cinci ani, dacă valoare bunurilor depășește această sumă.

În bugetul de stat pentru 2017 sînt prevăzute 13 milioane de lei pentru achitarea compensațiilor victimelor represiunilor. În 2016 în acest scop au fost achitate peste 13,6 milioane de lei, iar în 2015 - 20,7 milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?