Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PSRM inițiază un nou referendum

25 ian. 2017,, 14:45   Politică
4846 10

Așa cum a anunțat ieri Igor Dodon, PSRM va iniția un referendum pentru anularea legii privind convertirea în datorie de stat a creditelor de urgență, notează NOI.md.


Informația a fost confirmată astăzi de socialiști. Aceștia au precizat că procedura legală de inițiere a plebiscitului a fost deja declanșată, prin crearea unui grup de inițiativă.

„Această crimă, numită şi «furtul secolului», continuă să rămînă neelucidată, iar cei implicați nu sînt traşi la răspundere. Argumentele invocate de guvernare despre, chipurile, «сondiţiile pentru primirea unui suport financiar suplimentar din partea structurilor internaţionale», în primul rînd a FMI, nu pot şi nu trebuie să fie luate în seamă. În urma «furtului secolului» s-a produs o scădere semnificativă a securităţii economice a Republicii Moldova, a capacităţii de cumpărare a fiecărui cetăţean al ţării noastre”, argumentează conducerea PSRM.

Membrii formațiunii au reiterat că miliardele furate trebuie să fie întoarse de toţi cei implicaţi în comiterea furtului, prin confiscarea averilor, dar nu de către pensionari, familii numeroase de medici, de învăţători.

„Legea respectivă a cauzat, cel puţin, suspendarea creșterii salariilor şi pensiilor, precum şi o depreciere semnificativă a prestaţiilor sociale. Mai mult decît atît, fiecare cetăţean al Republicii Moldova a fost împovărat cu datorii pentru mulţi ani înainte”, se mai arată în declarația PSRM.

Menționăm că premierul Pavel Filip a criticat aspru inițiativa desfășurării unui referendum, întrucît spune el, Legea respectivă a produs deja efecte juridice și nu poate fi anulată. Legea presupune transferarea în datorie de stat a creditelor de urgență acordate celor trei bănci devalizate, ceea ce înseamnă că miliardele furate sînt puse pe seama cetățenilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?