X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Angajatorii ar putea beneficia de subvenţii

25 ian. 2017,, 14:12   Business
3813 2

Persoanele fizice şi juridice care desfăşoară activitate antreprenorială ar putea beneficia de o subvenţie lunară în mărime de 1000 de lei pentru crearea unui loc de muncă.

Acest fapt este prevăzut în proiectul de lege cu privire la Fondul de subvenţionare a întreprinderilor care creează noi locuri de muncă. Proiectul a fost examinat miercuri de Comisia pentru agricultură şi industrie alimentară şi propus Parlamentului spre aprobare.

Potrivit documentului, subvenţiile sînt oferite pe o perioadă de pînă la 24 de luni. De suma completă de 1000 de lei pot beneficia întreprinderile care activează de cel puţin un an. Dacă activează de mai puţin timp, susţinerea din partea statului va constitui 500 de lei pentru întreaga perioadă de subvenţionare. În acelaşi timp, angajatorul se obligă să-l păstreze pe noul angajat în funcţie pentru cel puţin trei ani. În caz contrar, subvenţia trebuie să fie restituită în volum complet.

Legea urmăreşte crearea locurilor de muncă în întreprinderile mici şi mijlocii din republică. De subvenţii nu pot beneficia întreprinderile care deţin o situaţie dominantă pe piaţă, întreprinderile care importă mărfuri supuse accizului, companiile de asigurări şi instituţiile financiare.

În nota informativă se menţionează că pentru acest an legea permite crearea a 50 mii de locuri de muncă. În acest scop, în Fondul de subvenţionare a întreprinderilor au fost alocaţi 600 mil. lei din bugetul de stat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?