X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Filip îl acuză pe Dodon de lansarea unor teme false

25 ian. 2017,, 11:49   Politică
12026 34

Propunerea organizării unui referendum pe marginea convertirii în datorie de stat a miliardelor furate din sistemul bancar nu poate fi materializată.


Declarația aparține premierului Pavel Filip, care a precizat că președintele Igor Dodon lansează teme false de discuții, doar în scop electoral, informează NOI.md.

Șeful executivului a citat prevederile Codului electoral, care stipulează expres că nu pot fi supuse referendumului problemele privind impozitul și bugetul. În opinia lui Filip, chiar dacă un asemenea referendum ar fi fost legal, oricum nu ar avea sens pentru că legea respectivă și-a produs deja efectul juridic, deci nu poate fi anulată.

„Această lege face parte din pachetul care a stat la baza semnării acordului cu FMI, iar dacă ar fi revizuit acest mecanism, ar pune automat sub semnul întrebării continuarea acestui acord.
Președintele știe foarte bine că suma trecută la datorie publica este deja parțial recuperată și urmează a fi recuperată integral, deci cetățenii nu vor fi în situația să plătească acești bani”, a comentat Filip.

Premierul a mai remarcat că desfășurarea unui referendum presupune cheltuieli enorme la bugetul de stat, bani care nu vor fi recuperați vreodată. „În aceste condiții, consider că inițiativa de a declanșa un referendum reprezintă o greșeală și singurul efect al unei astfel de acțiuni poate fi acela ca PSRM să găsească pretext de a-și face campanie electorală pe banii publici”, a conchis Filip.

Igor Dodon a lansat ieri ideea organizării unui referendum pentru anularea legii care prevede transferul în datorie publică a creditelor de urgenţă oferite băncilor devalizate. Șeful statului a declarat că PSRM a inițiat deja procedura legală pentru desfășurarea plebiscitului. Anterior, șeful statului a înaintat și Parlamentului un proiect de lege care prevede abrogarea legii respective.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?