BERD va acorda Moldovei o nouă asistență

BERD va acorda Moldovei o nouă asistență

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) ar putea acorda Moldovei asistență în domeniul creării Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător cu Uniunea Europeană, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al MAEIE, acest lucru a fost relatat în cadrul unei întrevederi susținute de viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Daniela Morari cu responsabilul pentru regiunea Europei de Est şi Caucaz, Oleksandr Pavlyuk.

Reprezentantul Băncii Europene se află la Chișinău într-o vizită de documentare, care vine să anticipeze elaborarea şi publicarea Strategiei BERD pentru Moldova pentru anii 2017-2021.

În cadrul întrevederii viceministrul MAEIE a trecut în revistă principalele progrese, inclusiv cele obținute în realizarea Planului național privind Acordul de asociere RM-UE, cît şi priorităţile ţării noastre în raport cu partenerii europeni.

În acest context, interlocutorii au fost de acord că BERD ar putea acorda Moldovei asistență în domenii mai complexe şi dificile, stipulate în Acordul de asociere, cum ar fi Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător.
 

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu2 comentari

Boris 25 ian. 15:48

BERD a mai transferat citeva sute de milioane de dolari nu demult, deci nu-i asa mare stire. Sa fost asta pe vremea lui Filat, cind toti investitorii fugeau, poate ca atunci era noutate, dar asa...

miroslav 25 ian. 16:02

Pana acuma toata vata din Moldova striga gen ca asistenta EUropei de acum este cea care trebuia sa fie inca in 2013. Na-va poftim, iata si aprofundarea relatiilor si asistentei.

captcha

Întrebarea zilei Toate

load

PRIVESC EU

privesceu