Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Motivul real al vizitei delegației NATO în Moldova

25 ian. 2017,, 10:45   Politică
5936 2

Un grup de experţi NATO efectuează o vizită de lucru în Moldova, în perioada 23-27 ianuarie, pentru a acorda asistenţă în elaborarea Planului de implementare a Strategiei Naţionale de Apărare (SNA) şi Strategiei Militare (SM) a Republicii Moldova.

Vizita experţilor se desfăşoară în cadrul Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare (DCBI). Experţii NATO au planificate întrevederi cu membrii grupului de lucru interinstituţional, responsabil de elaborarea planului de implementare a SNA RM, din care fac parte reprezentanţi ai Consiliului Suprem de Securitate, Guvernului, autorităţilor publice centrale şi locale, societăţii civile şi mediului academic cu atribuţii în domeniul apărării.

De asemenea, experţii NATO se vor întîlni cu specialiştii responsabili de elaborarea SM RM pentru a analiza conţinutul documentului, în special capitolele despre principiile şi conceptele întrebuinţării forţelor armate, dar şi mediul de securitate, ameninţările şi riscurile.

Cele două documente sînt realizate în conformitate cu prevederile Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare a Republicii Moldova, la care Republica Moldova a aderat în septembrie 2014, în cadrul Summit-ului NATO din Ţara Galilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?