Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Plahotniuc: Propune o alternativă pentru Jurnal TV

25 ian. 2017,, 09:30   Societate
9038 4

Omul de afaceri, liderul Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, şi-a anunţat intenţia de a ajuta postul de televiziune privat Jurnal TV să găsească un nou sediu.

Într-un interviu pentru portalul deschide.md, el a spus că nu cunoaşte situaţia referitor la spaţiul pe care îl închiria holdingul media "Jurnal Trust Media" în centrul de business Sky Tower şi că nu are nicio legătură cu rezilierea contractului de locaţiune.

"Aştept să-mi transmită o solicitare cu datele tehnice necesare pentru a activa şi sînt sigur că le pot oferi o soluţie bună" a spus Plahotniuc.

În opinia sa, critica pe care i-o aduce Jurnal TV aduce "mai degrabă avantaje politice, toate neadevărurile spuse la adresa sa nu fac decît să arate la momentul potrivit diferenţa dintre acestea şi realitate".

"Sînt gata să ajut la soluţionarea acestei probleme, mai ales dacă la final rezultatul este ca toţi acei jurnalişti daţi afară nejustificat, în opinia mea, ar putea fi reîntorşi la muncă. Mă tem însă că avem de a face doar cu o campanie de victimizare, care ascunde de fapt ceva mult mai urît în spate. Vom vedea. Propunerea mea este publică şi sînt gata să mă implic în găsirea unei soluţii", a spus coordonatorul coaliţiei de guvernare.

Postul Jurnal TV deseori şi-a exprimat sprijinul direct acordat politicienilor care sînt împotriva acţiunilor lui Plahotniuc - liderului Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, şi liderului Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu. În opinia omului de afaceri, ambii politicieni "sînt o imitaţie caraghioasă a lui Vlad Ţepeş şi Albă ca Zăpada".

"Ei nu au venit niciodată cu un proiect politic, amîndoi au intrat în politică avînd o singură obsesie, pe modelul deja ratat de cîteva ori de infractorii Ţopa. Nu au venit cu nimic nou, nu au propus nimic concret pentru oameni. Singurul lor proiect a fost să-i dărîme pe cei de la putere şi să se instaleze ei, iar pentru asta erau gata să declanşeze o criză socială de proporţii, au încercat să blocheze finanţările externe pentru Moldova, inclusiv acordul cu FMI. Nu a contat că oamenii ar fi putut rămîne fără pensii şi salarii, important era să se caţăre ei în funcţii", consider el.

Doi aventurieri, pe care acum îi vedeţi cum se chinuie să găsească teme cu care să iasă în faţa oamenilor, ca să nu-i uite. Problema mare a opoziţiei este că nu are capacitatea să demonstreze că are idei şi soluţii mai bune decît partidele de la guvernare

Postul de televiziune Jurnal TV a criticat de numeroase ori acţiunile omului de afaceri Vlad Plahotniuc, precum şi majoritatea parlamentară de la guvernare în persoana Partidului Democrat. Pe 12 ianuarie, postul de televiziune a anunţat că reziliază contractul cu centrul de business Sky Tower, unde închiria un spaţiu timp de şase ani. Conducerea Jurnal TV l-a acuzat pe Vlad Plahotniuc că el a influenţat asupra deciziei Sky Tower de a rezilia contractul de locaţiune.

Omul de afaceri deţine patru posturi de televiziune - Publika TV, Canal 2, Canal 3 şi Prime, precum şi posturile de radio Publika FM, Maestro FM şi Muz FM. Posturile de televiziune ale lui Vlad Plahotniuc au prezentat de numeroase ori informaţii negative despre Viorel şi Victor Ţopa, care deţin Jurnal Tv, precum şi despre Partidul Platforma Dreptate şi Adevăr, al cărui lider, Andrei Năstase, este avocatul fraţilor Ţopa.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?