X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Expert-Grup: Ministerul Educației nu are un sistem de analiză a datelor

24 ian. 2017,, 16:45   Societate
2357 0

Activitatea Ministerului Educaţiei privind datele deschise (calitatea învăţămîntului, numărul elevilor şi pedagogilor, condiţiile de instruire) are un caracter formal, consideră experţii Centrului "Expert-Grup".

Într-un studiu realizat de organizaţie în acest sens se menţionează că Ministerul Educaţiei are în subordine un centru de tehnologii informaţionale care colectează şi păstrează datele în format digital, însă politica datelor deschise nu este valorificată.

Studiul a fost realizat pe opt dimensiuni: leadership, cadrul de politici şi legal, cadrul instituţional, responsabilităţile şi abilităţile personalului, datele Ministerului Educaţiei, cererea de date deschise, ecosistemul datelor deschise, finanţarea, infrastructura naţională de tehnologii informaţionale şi abilităţi.

În opinia experţilor, o problemă este lipsa unui sistem centralizat de analiză a datelor. Acest lucru este mai vizibil la colectarea informaţiilor în raioane, unde autorităţile locale practic nu au informaţii despre pedagogi şi elevi.

Experţii au constat şi alte probleme, în special lipsa de interes a societăţii civile faţă de date, fapt ce exclude monitorizarea independentă a calităţii informaţiei. De asemenea, o altă problemă este finanţarea insuficientă de către stat a proiectelor informaţionale, dar şi numărul mic de alţi potenţiali donatori.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?