X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Liberalii vor lupta pentru Munteanu

24 ian. 2017,, 15:45   Politică
5599 19

Partidul Liberal (PL) va insista pe numirea lui Valeriu Munteanu în funcţia de ministru al apărării.

Anunțul a fost făcut de deputatul PL Roman Boţan, care a comentat hotărîrea CC prin care preşedintele este obligat să accepte propunerile prim-ministrului referitoare la schimbările de cadre la Guvern.

"Preşedintele PL a declarat că liberalii îl vor propune în funcţia de ministru al apărării pe Munteanu. Candidatura lui va fi înaintată oficial. Dacă preşedintele va prezenta argumente întemeiate pentru a refuza această candidatură, noi vom ţine cont de ele. În caz contrar, PL va insista pe candidatura lui", a spus Boţan.

El a menţionat că "preşedintele Igor Dodon are o activitate oportunistă şi ar putea respinge candidatura propusă".

"Sperăm că aceasta nu se va întîmpla şi el va numi candidatul propus", a subliniat deputatul.

În acelaşi timp, el nu a spus cine va ocupa funcţia de ministru al mediului, dacă Munteanu va fi numit ministru al Apărării. Potrivit reformei administraţiei centrale, care este discutată în prezent, este prevăzută reducerea numărului de ministere de la 16 la 9. Printre instituţiile care îşi vor înceta activitatea se numără şi Ministerul Mediului.

Liberalii au cerut demiterea lui Anatol Şalaru din funcţia de ministru al apărării în noiembrie 2016, pentru că acesta a criticat conducerea partidului. Fostul preşedinte Nicolae Timofti a refuzat să semneze decretul de demitere a lui Şalaru din funcţie. Acest lucru l-a făcut actualul preşedinte, Igor Dodon, care demult îl critică pe Şalaru pentru afirmaţiile lui privind necesitatea unirii Moldovei cu România şi integrarea în NATO. În această privinţă, vicepreşedintele PL Valeriu Munteanu are aceeaşi opinie ca şi Şalaru. Munteanu are 36 de ani şi nu a avut niciodată vreo legătură cu armata şi nici cu Ministerul Apărării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?