X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Plahotniuc vorbește în premieră despre dosarul Filat

24 ian. 2017,, 15:40   Politică
34034 27

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, susține că nu poate răspunde la acuzațiile lansate de fostul premier Vlad Filat la adresa sa, din cauză că ar fi incorect, notează NOI.md.

Întrebat în cadrul unui interviu pentru deschide.md de ce evită să comenteze învinuirile aduse de fostul lider PLDM, Plahotniuc a formulat următorul răspuns: „Pentru că nu ar fi corect, omenește vorbind. Vlad Filat se află în situația în care se află. Plătește, probabil, pentru unele greșeli, pentru modul în care și-a format anturajul, plătește mult, cred că prea scump… Eu privesc lucrurile subiectiv, e adevărat, din perspectiva faptului că a fost coleg de coaliție, cînd s-au făcut cîteva lucruri pozitive importante în țară”.

Politicianul spune că nu poate fi acuzat de faptul că a pornit „războaie” împotriva adversarilor săi politici, cum ar fi Vlad Filat, Renato Usatîi, Veaceslav Platon, frații Țopa, Maia Sandu sau Andrei Năstase.

„Amintiți-mi, vă rog, cu care dintre ei am pornit eu, din proprie inițiativă, vreun război? Dacă analizați obiectiv ceea ce s-a întîmplat în ultimii ani, o să vedeți cine sînt cei care au pornit aceste războaie și pentru ce. Și încă timpul nu și-a spus ultimul cuvînt, începe doar să arate parțial realitatea, dar mai sînt multe de demonstrat. Acum mă limitez doar la a vă mai spune că eu nu cred în eficiența rezolvării problemelor prin războaie, acestea lasă pagube pentru toată lumea, diferă doar mărimea pagubelor. De asta încerc să le evit, nu le inițiez, prefer să caut soluții de rezolvare pașnică, chiar dacă durează mai mult și trebuie făcute mai multe concesii”, a declarat Plahotniuc.

Întrebat cît timp va mai face politică, liderul PD a menționat că va continua să activeze în această sferă pînă cînd Moldova va deveni "o țară solidă și nu va mai fi vulnerabilă".

„Dacă ar fi să transmit un mesaj pentru urechile dușmanilor, celor cărora le încurc să pună mîna pe țară și să-și facă interesele meschine, aș spune că rămîn pentru totdeauna în politică”, a ironizat Plahotniuc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?