Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Plahotniuc o compară pe Sandu cu Alba ca Zăpada

24 ian. 2017,, 14:49   Politică
8526 20

Maia Sandu și Andrei Năstase nu au avut niciodată un proiect politic și nu au propus nimic bun pentru oameni, a declarat într-un interviu liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Democratul a remarcat că obiectivul celor cei doi lideri de opoziție a fost să răstoarne cu orice preț actuala putere.

„Cum am spus și în discursul de la Congres, sînt o imitație caraghioasă a lui Vlad Țepeș și Alba ca Zăpada. Ei nu au venit niciodată cu un proiect politic, amîndoi au intrat în politică avînd o singură obsesie, pe modelul deja ratat de cîteva ori de infractorii Țopa. Nu au venit cu nimic nou, nu au propus nimic concret pentru oameni. Singurul lor proiect a fost să-i dărîme pe cei de la putere și să se instaleze ei, iar pentru asta erau gata să declanșeze o criză socială de proporții, au încercat să blocheze finanțările externe pentru Moldova, inclusiv acordul cu FMI”, a declarat Plahotniuc într-un interviu pentru deschide.md.

În opinia lui Vlad Plathoniuc, cea mai mare problemă a opoziției constă în faptul că nu poate demonstra prin acțiuni concrete că este mai bună decît guvernarea.

Nu a contat că oamenii ar fi putut rămîne fără pensii și salarii, important era să se cațăre ei în funcții. Doi aventurieri, pe care acum îi vedeți cum se chinuiesc să găsească teme cu care să iasă în fața oamenilor, ca să nu-i uite. Problema mare a opoziției este că nu are capacitatea să demonstreze că are idei și soluții mai bune decît partidele de la guvernare”, a adăugat Plahotniuc.

Liderul democraților a respins acuzațiile precum că ar fi „asamblat” majoritatea parlamentară prin tîrguri și înțelegeri obscure. Potrivit lui, cei care au acceptat să formeze noua coaliție de guvernare, după trecerea PLDM-ului în opoziție au fost împotriva unei crize politice.

„Paradoxul este că unii dintre cei care spun asta sînt indirect chiar autorii acestei coaliții majoritare. Greșelile pe care le-au făcut ei și modul în care au încercat să declanșeze o criză politică și socială au determinat, de fapt, formarea acestei coaliții, la care au aderat oamenii care erau împotriva haosului”, a declarat Vlad Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?