X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

De ce ne sperie cu federalizarea?

24 ian. 2017,, 09:30   Politică
37303 22

Scopul ascuns al vizitei lui Igor Dodon la Moscova ar fi fost discuţiile privind federalizarea Republicii Moldova în baza unui document necunoscut opiniei publice.

Documentul respectiv este cunoscut de toată lumea și ar fi fost elaborat in baza unor recomandări ale OSCE. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

Vicepreşedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, consideră că federalizarea Republicii Moldova a fost scopul principal al vizitei lui Dodon la Moscova. „Eu personal am cerut în ședința Guvernului ca Zinaida Greceanîi să fie exclusă din delegaţie. Este preşedinta unui partid politic care optează pentru federalizare. Era evident că cheia acestei vizite a fost federalizarea Republicii Moldova. Era o vizită aşteptată la Moscova. Igor Dodon s-a angajat în nişte exerciţii care sînt peste puterile lui”, a declarat fruntaşul liberal.

Vadim Pistrinciuc, deputat PLDM, crede că Dodon ar fi plecat la Moscova cu un plan secret de federalizare. „Situaţia este gravă pentru că se discută despre ceva, o așa-zisă foaie de parcurs ce nu ştie nimeni. La conferinţa de presă susţinută la Moscova, Dodon a declarat că a venit cu un document, care a fost consultat cu toţi. Nu este corect. Problema transnistreană trebuie rezolvată, însă nu fără participarea cetăţenilor. Mă tem că există nişte angajamente ascunse dintre Dodon şi actuala guvernare, pentru a distrage atenţia de la unele probleme”, a spus parlamentarul liberal-democrat.

Deputatul PSRM, Vladimir Ţurcan, a spus că Dodon s-a referit la un plan privind soluţionarea diferendului transnistrean, elaborat de către socialişti cu trei ani în urmă în concordanță cu un document elaborat de către OSCE: „Toţi au avut acces la acest document. Nu trebuie să sperieţi lumea cu federalizarea, că vor fi cedate teritorii etc. Toată lumea care nu este interesată să se rezolve problema transnistreană sperie cu federalizare. Ați auzit vre-un rus sau neamţ sau american să se plîngă că trăieşte mai rău din cauza federaţiei?”, a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?