Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Chirtoacă promovează deschiderea supermarket-urilor Kaufland (Video)

24 ian. 2017,, 09:00   Capitala
6813 4

Primarul general al Capitalei, Dorin Chirtoacă contribuie personal la deschiderea rețelei de supermarket-uri Kaufland la Chișinău.

Totdotă, promovînd interesele unei companii străine, edilul capitalei admite numeroase abateri. Declarația a fost făcută de către consilierul PSRM în CMC, Alexandr Odințov.
Astfel, socilistul a relatat despre dezbaterile publice care urmau să aibă loc pe 4 ianuarie, lucru despre care s-a aflat abia pe 3 ianuarie.

”Despre aceste audieri s-a anunțat pe 3 ianuarie, lucru care contravine legislației, care prevede înștiințarea tuturor părților cointeresate despre un eveniment ce urmează cu 15 zile înainte. La solicitarea societății civile, dezbaterile au fost anulate. Ulterior, s-a decis desfășurarea audierilor pe 20 ianuarie, însă și de data aceasta anunțul a fost făcut cu încălcarea termenului – 17 ianuarie”, a menționat Odințov.
Mai mult, potrivit consilierului, în goana după investițiile străine, primarul general este dispus să calce pe interesele cetățenilor, dar și să ignore planul urbanistic al Capitalei.

”Terenul de pe bd. Mircea cel Bătrîn are codul de urbanism R6, care permite construcția unui bloc cu 9 etaje, nu însă și a unui centru comercial enorm. Noi considerăm, că astfel de obiecte trebuie să fie construcite în fara orașului sau în locuri unde nu vor crea disconfort locuitorilor Capitalei”, a menționat consilierul socialist.

”Primarul general ”cu responsabilitate socială redusă” personal vorbea, că ar fi cointersat în construcția rețelei de supermarket-uri Kaufland. Despre acest lucru vorbesc și apropiații lui”, a adăugat Alxandr Odințov.

Consilierul socialist a menționat că problema construcției supermarket-ului Kaufland va fi dezbătură în cadrul Consiliului Municipal Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?