Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Transnistria anulează cartea de migrare

24 ian. 2017,, 09:15   Societate
6126 0

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a semnat un decret care reglementează noile condiții de intrare, de ieșire, de ședere a cetățenilor transnistreni și fără cetățenie transnistreană pe teritoriul din stînga Nistrului.

Regulile de documentare și de înregistrare a persoanelor fără cetățenie transnistreană au fost simplificate. A fost optimizată și procedura de obținerea permisului de ședere și de anulare a permisului de ședere.

Noile reguli au intrat în vigoare începînd cu 12 ianuarie 2017. În conformitate cu noile reguli persoana care nu are cetățenie transnistreană va putea obține permis de ședere fără a fi respectată perioada de ședere, așa cum a fost anterior.

De asemenea, a fost simplificată și procedura de trecere a așa-numitei frontiere transnistrene. Astfel, persoanele care nu dețin cetățenie transnistreană nu vor mai prezenta cartea de migrare pe are o completează la intrarea pe teritoriu.

Totodată, persoanele care au cetățenie transnistreană, dar care nu sînt înregistrați pe teritoriul, vor fi obligați să se înregistreze la locul de ședere după 90 de zile de la sosirea la locul de ședere temporară.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?