X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Cît va cheltui Suedia pentru modernizarea ANSA

24 ian. 2017,, 10:45   Economie
3375 1

Agenţia Internaţională Suedeză pentru Dezvoltare (SIDA) va ajuta Moldova să modernizeze şi să îmbunătăţească activitatea Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) în cadrul proiectului "Consolidarea capacităţilor în domeniul siguranţei alimentelor".

Directorul ANSA, Gheorghe Gaberi, a spus luni, la ceremonia de lansare a proiectului, că guvernul Suediei va acorda în acest sens 2 mil. euro. Proiectul va fi implementat timp de trei ani, începînd cu ianuarie.

"În acest răstimp, experţii din Suedia vor desfăşura peste 60 de seminare, cursuri de instruire, traninguri pentru creşterea calificării colaboratorilor ANSA. Acest fapt va permite să utilizăm tehnologii moderne pentru sporirea calităţii controlului", a explicat el.

Potrivit lui, în decurs de doi ani Moldova trebuie să adapteze peste 200 de directive ale UE, după care legislaţia moldovenească se va apropia de cea europeană. Acest lucru va creşte nivelul de încredere al consumatorilor din Europa şi va contribui la creşterea exporturilor în ţările europene.

Gaberi a menţionat că în curînd Guvernul va aproba o nouă strategie pentru siguranţa alimentelor, care a fost pregătită cu suportul partenerilor de dezvoltare.

Ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Signe Burgstaller, şi-a exprimat speranţa că implementarea proiectului va impulsiona creşterea economică în Moldova şi va fi un sprijin pe calea integrării europene.

Proiectul prevede modernizarea activităţii ANSA pe domenii prioritare: controlul veterinar, siguranţa alimentelor şi implementarea tehnologiilor informaţionale. Proiectul a fost aprobat în noiembrie 2016, după mai multe întîlniri ale specialiştilor din Moldova şi Suedia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?