Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Curtea Constituțională se va expune asupra sesizării PL

24 ian. 2017,, 08:15   Politică
4975 7

Curtea Constituțională va stabili astăzi dacă președintele este obligat sau nu să accepte propunerea premierului de numire în funcție a membrilor de Guvern, notează NOI.md.

Hotărîrea urmează a fi pronunțată în urma unei sesizări depuse de liberali privind interpretarea art. 98 din Constituție, care se referă la partajarea competențelor președintelui și prim-ministrului, în caz de remaniere guvernamentală. Demersul a fost înaintat după ce președintele Igor Dodon a anunțat că nu-l va promova în funcția de ministru al apărării pe liberalul Valeriu Munteanu. Astfel, liberalii vor să știe dacă șeful statului este în drept să respingă candidaturile propuse de premier.

Tot astăzi, CCM va da un aviz cu referire la modificarea Constituției în partea care ține de dreptul la asociere. Inițiativa a fost înaintată de Guvern cu scopul de a garanta dreptul cetăţenilor de a se asocia liber cu alte persoane, inclusiv de a constitui sindicate sau patronate, precum și de a se afilia la acestea. În prezent, textul Constituției nu prevede expres libertatea generală de asociere, deși acest drept este unul garantat de tratatele internaționale la care țara noastră este parte.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?