Avocaţii lui Platon prezic elucidarea rapidă a cazului

Avocaţii lui Platon prezic elucidarea rapidă a cazului

Lui Veaceslav Platon în curînd, posibil, i se va pronunţa verdictul.


Acest fapt îl denotă decizia judecătorilor de a-i interzice inculpatului şi avocaţilor lui de a asista la şedinţele de judecată. Avocaţii Ana Ursachi şi Edurad Rudenco, în cadrul conferinţei de presă de astăzi, 23 ianuarie, au anunţat intenţia judecătorilor de a urgenta finalizarea dosarului, comunică NOI.md.

Decizia de a interzice accesul lui Veaceslav Platon şi a avocaţilor lui la şedinţele de judecată a fost adoptată după ce vineri, 21 ianuarie, suspectul a solicitat recuzarea completului de judecată. „Ei l-au exclus pe Platon, în primul rînd, pentru că clientul a început să dezvăluie detalii ale atacurilor raiduri de acaparare a băncilor şi companiilor în care au fost implicați ai mulți oficiali de rang înalt. Pentru a preîntîmpina mărturiile care compromit  judecători şi funcţionari, ei inițial i-au interzis să înainteze cereri și demersuri. Cînd el a început să insiste asupra recuzării judecătorilor, ei i-ai interzis în general să asiste la şedinţe”, a menţionat Eduard Rudenco.

Reprezentanţii apărării au comunicat despre situaţia dificilă în care s-au pomenit din cauza solicitării unui proces judiciar echitabil. „Mîine, 24 ianuarie, şi pe viitor, şedinţele de judecată vor avea loc fără inculpat şi avocaţi. Dacă această situaţie va continua, atunci, în viitorul apropiat judecata ar putea pronunţa sentinţa. Noi am insistat ca procesul de judecată să se desfăşoare în mod civilizat şi echitabil. În particular, aş vrea să menţionez «munca» angajaţilor subunităţii «Pantera» (din jurisdicţia Ministerului Justiţiei – n.red.), care de nenumărate ori au făcut uz de forţă fizică nu numai faţă de inculpat, dar şi faţă de avocaţi şi susţinătorii lui”, a adăugat Rudenсo.

Ana Ursachi, care nu are posibilitatea de a veni în Moldova, s-a adresat prin comunicare video. „În această situaţie toţi reprezentanţii societăţii civile şi mass-mediei trebuie să strîngă rîndurile pentru a nu admite judecată inechitabilă. La rîndul meu, eu voi face uz de toate instrumentele posibile pentru a aborda problema sistemului judiciar, care acţionează în interesele unui cerc îngust de persoane, la nivel internațional. Săptămîna curentă eu voi participa la sesiunea de iarnă a APCE, în cadrul căreia voi aduce la cunoştinţă starea reală de lucruri în Moldova funcţionarilor şi militanţilor pentru drepturile omului”, a declarat Ursachi.

Veaceslav Platon a fost dat în căutare pe 25 iulie 2016 în temeiul depoziţiilor primarului de Orhei, Ilan Şor. În aceeaşi zi, organele de ordine ale Ucrainei l-au reţinut la Kiev. Anul trecut, în noaptea spre 30 august el a fost extrădat Moldovei. După escortarea lui Platon la Chişinău, Judecătoria Buiucani l-a plasat în arest preventiv.

Procurorii, la finele lunii noiembrie 2016, au sechestrat bunurile lui Platon, acţiunile lui în companiile rezidente şi conturile bancare în valoare de circa 700 mil. lei. Ei au transmis, de asemenea, materialele dosarului instanţei de judecată, după care au fost inițiate audieri judiciare. Dacă omul de afaceri va fi găsit vinovat, el riscă pînă la 15 ani de privaţiune de libertate pentru fraudă şi 10 ani pentru spălare de bani.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu6 comentari

Subiectul 90 23 ian. 21:21

Ana Ursachi a mai revenit in Moldova? Ca tin minte ea zicea ca-i principalul avocat a lui Platon. Sau dupa ce a publicat inregistrarile telefonice cu Usatii unde balabol vorbeste cum JurnalTV i-a cerut 70.000 euro pentru promovare., se cam teme de hartuire, a?

? 23 ian. 21:19
Spam
Dumitru 23 ian. 20:58

Pentru Platon nu-i elucidat cazul sau pentru cetateni? Cetetanii as asi nu vor putea afla realitatea cind vad pe un post intr-un fel dar pe canale ca JTV pe care Platon le sponsoriza, ca fac din Platon o victima de parca cce ace a furat din BEM cu Filat si Shor nicinu s ecalculeaza.

виктор 23 ian. 20:42

Куда смотрят евролиберасты

Oleg 23 ian. 20:02

Serios? Haideti odata ca poporul crede ca el va scapa basma curata, care multi bani. De aia si vrem ca hoti sa fie strict pedepsiti si avocatii lor care stiu destul de bine ca este vinovat si tind sa ascunda asta, sa fie promovati in presa ca sunt doar pentru bani si nu pentru dreptate.

РМ 23 ian. 16:26

и как там парламентом принял уже закон о возмещение ущерба виновными за выносимые неправомощные решения вопреки не только здравому смыслу молдавскими судьями и прокурорами за проигранные дела в ЕСПЧ ?) - Платоновским адвокатам даже не стоит напрягаться - можно сразу согласно прошлых судебных заседаний начинать писать жалобу в ЕПСЧ и относительно недополученной коммерческой прибыли подследственным тоже упоминуть не мешало бы , - молдавское правительство открыло финансирование - так что будет чем рассчитываться в пользу Платона, - ведь и Европе вряд ли захочется потом оказаться в роли козлов отпущения и получить на свои счета "заморозку"!?

Пла тон и мне не друг, но ИСТИНА, д-лы, все равно дороже !

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load