Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Candu: Îngrijorările președintelui Dodon sînt neîntemeiate

23 ian. 2017,, 15:32   Politică
6124 18

Președintele Parlamentului a reiterat că deschiderea unui birou de legătură al NATO la Chișinău nu va pune în pericol statutul de neutralitate al țării, notează NOI.md.


Precizarea a fost făcută de Andrian Candu în contextul intențiilor recent exprimate de către Igor Dodon cu privire la anularea Acordului încheiat cu NATO.

„Neutralitatea Republicii Moldova este afirmată în Constituție și nu există niciun motiv de îngrijorare că neutralitatea ar putea fi pierdută sau că în Moldova ar putea veni forțe militare străine (cu excepția celor care deja sînt dislocate în regiunea transnistreană). În acest sens, îngrijorările președintelui Igor Dodon sînt neîntemeiate”, a declarat Candu.

Potrivit lui, oficiul NATO este deschis la Chișinău cu scopul de a asigura o comunicare mai bună a acestei structuri internaționale cu instituțiile militare moldovenești.„Este un oficiu tehnic, de informare și comunicare, nimic mai mult. Ținem să amintim că încă în perioada comunistă au fost puse bazele unor relații de colaborare cu structurile NATO. Militarii noștri au început să fie antrenați în misiuni de pacificare, iar armata moldovenească a avut doar beneficii de pe urma acestei cooperări, la fel și securitatea națională”, a conchis Candu.

Președintele Dodon a declarat astăzi, într-un interviu pentru postul de televiziune RT, că va face tot posibilului pentru a anula Acordul dintre Republica Moldova și Alianța Nord-Atlantică cu privire la înființarea unui birou de legătură la Chișinău. Dodon a subliniat că, ”în pofida unei puternice propagande pro-NATO”, majoritatea populației Republicii Moldova este împotriva aderării la această organizație. „Vom bloca orice încercare de pătrundere a NATO pe teritoriul republicii și vom împiedica desfășurarea de exerciții militare suspecte”, a declarat șeful statului.

Menționăm că oficiul de legătură al NATO urmează să-și înceapă activitatea în luna martie curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?