Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Numirea lui Eduard Harunjen, contestată de Dodon

23 ian. 2017,, 12:35   Politică
8560 16

Președintele a inițiat astăzi procedura de contestare a rezultatelor concursului de alegere a lui Eduard Harunjen în funcția de procuror general, comunică Noi.md.

Igor Dodon a invocat în demersul său faptul că procedura și condițiile desfășurării concursului nu au fost respectate de Consiliul Superior al Procurorilor.

„Eduard Harunjen nu putea fi înaintat în calitate de candidat pe motiv că legea cu privire la Procuratură interzice candidarea persoanelor ce dețin funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor, în ultimele șase luni. Totodată, deși legea prevede că membrii procurori ai Consiliului Superior al Procurorilor urmau a fi detașați de la locul de muncă, acest lucru nu s-a întîmplat, ceea ce pune la dubii obiectivitatea și imparțialitatea acestora din simplu motiv că au fost direct subordonați domnului Eduard Harunjen”, se arată în declarația lui Igor Dodon.

Șeful statului a reiterat că optează pentru numirea unei persoane integre în fruntea Procuraturii Generale, desemnată în mod transparent.

„Preşedintele ţării, conform legii, este persoană direct responsabilă de numirea unui Procuror General. Voi depune toate eforturile legale pentru a realiza acest obiectiv”, a adăugat Dodon.

Precizăm că în decembrie 2016, Eduard Harunjen a fost numit în funcţia de procuror general, pe un termen de şapte ani. Candidatura lui a fost propusă de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) în urma desfășurării unui concurs public la care au participat şase pretendenţi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?